online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Biet-wortelstamppot met makreelkroketjes

Biet-wortelstamppot met makreelkroketjes

ingrediënten

500 gram winterwortels

400 gram gekookte bieten

300 gram kruimige aardappels

2 eetlepels olijfolie

2 rode uien

citroen

1 bosje bieslook

200 gram kruimige aardappels

1 gerookte makreel

2 eetlepels bloem

1 ei

200 gram paneermeel

500 milliliter frituurolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de wortel-, biet- en aardappelblokjes in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Schep terug in de pan en stamp grof.
  • 2 Voeg de olijfolie, rode ui, citroenrasp en -sap toe en breng verder op smaak met zout en peper. Houd de stamppot warm in de oven (60ºC).
  • 3 Verwarm intussen de frituurolie in een hoge pan tot 180ºC en frituur de makreelkroketjes in porties van 4 rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven tot alle kroketjes klaar zijn.
  • 4 Bestrooi de stamppot met de bieslook en serveer met de makreelkroketjes.

bereidingstip

Maak van een restje van deze stamppot een terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm (recept elders op boodschappen.nl).


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 14 gram