online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht
Recepten Bietencarpaccio met geitenkaas en gekaramelliseerde ui

Bietencarpaccio met geitenkaas en gekaramelliseerde ui

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

2 eetlepels kerstjam

2 eetlepels honing

1 eetlepel balsamicoazijn

1 vijgenbrood

1 ciabatta

4 gekookte bieten

100 gram zachte geitenkaas

70 gram rucola

70 gram gemengde bladsla


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de uienringen op een lage stand. Voeg de kerstjam toe en laat deze licht karamelliseren. Blus af met de balsamicoazijn.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de broodblokjes in de olie op een lage stand om en om krokant. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schaaf de bieten met een kaasschaaf in dunne plakken. Verdeel de plakjes biet over 4 grote borden en bestrooi met de croutons.
  • 4 Verdeel de gekaramelliseerde ui en geitenkaas erover. Leg de sla erop, besprenkel met de overige olijfolie en maal er nog wat peper over.

bereidingstip

Wil je nog dunnere plakjes biet? Schaaf ze dan met een mandoline.

wijnadvies

Ook in de winter smaakt rosé, als hij maar past bij het gerecht. En Vega Libre doet dat als geen ander bij dit recept.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 10 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier