online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
45 min.
bijgerecht
Recepten Bietenchutney

Bietenchutney

ingrediënten

1 eetlepel zonnebloemolie

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel kruidnagelpoeder

1 verse gember

400 gram bieten

200 milliliter rodewijnazijn

150 gram rietsuiker


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de specerijen circa 1 minuut, tot ze gaan geuren.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook alles met een deksel op de pan op een lage stand in circa 40 minuten gaar en dik.
  • 3 Schep het hete mengsel in een potje en laat afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij een kaasplank.


voedingswaarde

energie 915 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 177 gram
eiwit 9 gram