voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
45 min.
bijgerecht
Recepten Bietenchutney

Bietenchutney

ingrediënten

1 eetlepel zonnebloemolie

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel kruidnagelpoeder

1 verse gember

400 gram bieten

200 milliliter rodewijnazijn

150 gram rietsuiker


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de specerijen circa 1 minuut, tot ze gaan geuren.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook alles met een deksel op de pan op een lage stand in circa 40 minuten gaar en dik.
  • 3 Schep het hete mengsel in een potje en laat afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij een kaasplank.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 915 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 177 gram
eiwit 9 gram