online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bietenpizza met geitenkaas en rucola

Bietenpizza met geitenkaas en rucola

ingrediënten

1 theelepel gedroogde gist

300 milliliter bietensap

1 theelepel suiker

500 gram bloem

2 eetlepels olijfolie

250 gram gezeefde tomaten

1 theelepel gedroogde tijm

1 teentje knoflook

1 gekookte biet

100 gram zachte geitenkaas

75 gram rucola


benodigheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Druk een beetje lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke ballen. Laat het deeg nog 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
  • 2 Meng intussen de gezeefde tomaten met de tijm en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de stukken deeg op de bakplaten uit tot 4 dunne pizza’s.
  • 4 Bestrijk met de tomatensaus, leg de plakjes biet erop en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de pizza’s 15-20 minuten in de oven.
  • 5 Serveer de bietenpizza's met de rucola en besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 22 gram