4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
recepten Bietensalade met kappertjesdressing

Bietensalade met kappertjesdressing

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepel mosterd
verse dille
2 takjes verse dille
2 eetlepels kappertjes
4 theelepels zure room
200 gram gerookte forelfilets
200 gram gekookte bieten

  • 1 Snijd de bieten in heel dunne plakken en verdeel ze over 4 borden.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel hier de bietenplakjes mee. Verdeel de reepjes forel erover.
  • 3 Garneer elk bord met wat mooie plukken dille en een theelepel zure room.
  • 4 Lekker met geroosterd brood.

wijnadvies

Het rode van de bietjes kleurt prachtig bij de rosé van Hoop Huis, Monastier en Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 13 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier