online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
tussengerecht
Recepten Bietensoep met appel en geitenkaas

Bietensoep met appel en geitenkaas

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 stengel bleekselderij

500 gram gekookte bieten

1 appel

800 milliliter groentebouillon

125 milliliter zure room

125 gram zachte geitenkaas

4 takjes dille


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en bleekselderij 2-3 minuten.
  • 2 Schep de bietjes en appel erdoor en bak 1-2 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook 10-12 minuten op een lage stand.
  • 4 Laat iets afkoelen en pureer de soep.
  • 5 Serveer warm of koud met een schep zure room, geitenkaas en een takje dille erop.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas door blauwe kaas of kruidenroomkaas.. Neem 1 kleine winterwortel in plaats van bleekselderij.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, I Am of Indomita


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier