online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Bietensoep met geitenkaas

Bietensoep met geitenkaas

ingredi├źnten

75 gram boter

4 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 prei

1 wit brood

100 gram harde geitenkaas

2 takjes tijm

2 groentebouillontabletten

2 kippenbouillontabletten

400 gram bieten

1 handje platte peterselie


  • 1 Verhit 35 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten, knoflook en prei circa 8 minuten op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Rasp de geitenkaas.
  • 3 Meng het brood met de tijm, 2/3 van de geitenkaas en bestrooi met peper.
  • 4 Verhit intussen 40 gram boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes brood in circa 7 minuten goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
  • 5 Voeg de bouillontabletten, bietjes en 1 liter kokend water toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken op een lage stand.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 7 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas en de croutons.
  • 8 Maak een kerstboomvorm van blaadjes platte peterselie op de soep.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 18 gram