online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bietenstamppot met krokant gebakken ui en vega-balletjes

Bietenstamppot met krokant gebakken ui en vega-balletjes

ingredi├źnten

400 gram kruimige aardappels

300 gram zoete aardappels

2 rode uien

1 theelepel bloem

4 eetlepels olijfolie

500 gram gekookte bieten

50 gram boter

400 gram vegetarische balletjes

2 eetlepels balsamicoazijn

sinaasappel

bosje dille


  • 1 Kook beide soorten aardappel samen gaar in ruim water met een snuf zout.
  • 2 Schud intussen de uienringen in een kom om met de bloem, een snuf zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uienringen op middelhoge stand knapperig bruin.
  • 3 Zet de warmtebron na een paar minuten lager en laat de uien langzaam karamelliseren. Houd apart.
  • 4 Verwarm de bietjes op een lage stand in een (steel)pan. Verhit de boter en bak hierin de balletjes om en om bruin. Giet de balsamico en het sinaasappelsap erbij en laat op een hoge stand iets inkoken.
  • 5 Giet intussen de aardappels af en laat goed uitlekken. Stamp de aardappels grof en schep de bietjes erdoor. Breng de bietenstamp op smaak met de sinaasappelrasp, dille en peper.
  • 6 Schep de gebakken uien erop en serveer met de balletjes met jus.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 22 gram