voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Bietentagliatelle met ansjovis-gremolata

Bietentagliatelle met ansjovis-gremolata

ingredi├źnten

300 gram bloem

2 eetlepels bloem

2 eieren

2 eidooiers

2 eetlepels bietensap

1 bosje peterselie

1 teentje knoflook

1 citroen

4 ansjovisfilets

6 eetlepels olijfolie extra vergine

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Mix de bloem met de eieren, eidooiers en het bietensap in een keukenmachine in circa 2 minuten tot een grof deeg. Kneed dit deeg circa 5 minuten door en laat afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak flinterdun uit.
  • 3 Vouw het deeg 3x dubbel, zonder aan te drukken en snijd er 1 cm brede linten van. Herhaal met de rest van het deeg.
  • 4 Kook de tagliatelle in circa 3 minuten gaar en giet af.
  • 5 Hak de peterselie, knoflook, citroenrasp en ansjovis door elkaar. Voeg de olijfolie en naar smaak citroensap toe en meng door de pasta.
  • 6 Breng de bietentagliatelle op smaak met zout en peper en serveer met de Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 23 gram