voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
Recepten Bietjes in het zuur

Bietjes in het zuur

ingredi├źnten

2 rauwe bieten

200 milliliter appelazijn

200 milliliter wittewijnazijn

40 gram suiker

1 verse gember


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Maak de bieten schoon en schaaf ze met een dunschiller of mandoline in dunne plakjes.
  • 2 Kook intussen de azijn, 200 ml water, suiker en gember 4 minuten, totdat de suiker is opgelost. Laat even afkoelen.
  • 3 Schep de bieten in een schone weck- of jampot en giet het lauwwarme azijnmengsel en de plakjes gember erbij.
  • 4 Laat afkoelen, draai het deksel erop en laat minimaal 1 nacht staan voor het serveren.

bereidingstip

Afgesloten zijn deze bietjes in het zuur circa 2 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram