online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
15 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
Recepten Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

ingredi├źnten

700 gram groene linzen

1 kilogram groene asperge

1 kilogram peultje

1 bosje platte peterselie

200 milliliter arachideolie

200 milliliter zonnebloemolie

50 milliliter citroensap

400 gram gemengde bladsla

400 gram bacon

1 kilogram gekookte biet

400 gram zachte geitenkaas

olijfolie extra vergine


  • 1 Spoel de linzen af en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 3-4 minuten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over. Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en pten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en peper. Meng deze dressing door de sla en leg op een schaal.
  • 4 Leg de plakken bacon naast elkaar op een bakplaat en rooster onder de ovengrill in 2-3 minuten krokant.
  • 5 Verdeel de linzen, bietjes, asperges (eventueel gehalveerd) en geitenkaas over de sla. Leg de krokante bacon ertussen en besprenkel met olijfolie.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 20 gram