online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

100 milliliter melk

2 eetlepels olijfolie

500 gram gekookte bieten

1 eetlepel balsamicoazijn

100 gram zilveruitjes

4 plakken harde geitenkaas

2 eiwitten

paneermeel

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

2 eetlepels verse bieslook


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, 1 eetlepel olijfolie en peper tot een grove puree. Schep de bietjes erdoor. Houd even warm.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn en bak hierin de zilveruitjes 3 minuten.
  • 4 Haal de kaasplakken door het eiwit en daarna door paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kaasplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin.
  • 5 Serveer de zilveruitjes op de stamppot en serveer de geitenkaas erbij. Garneer met de bieslook.

wijnadvies

Het rood van de bietjes kleurt mooi bij rosé. Die van Jean Sablenay bijvoorbeeld. Deze kan ook de gebakken geitenkaas aan en schrikt niet van de zilveruitjeszuren.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier