4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biryani met kip

Biryani met kip

ingrediënten


25 min
4 personen
75 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

360 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

stukje verse gember
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 2 Verhit in een wok de olie. Fruit de ui, knoflook en gember 1 min. Bak de kipblokjes 2 min. op een middelhoge stand mee. Snijd intussen de tomaten in blokjes.
  • 3 Schep de garam malasa door het kipmengsel en bak 1 min. op een lage stand. Voeg ook de tomaat en yoghurt toe en verwarm 5 min. op een lage stand tot de kip gaar is.
  • 4 Schep de rijst door het kipmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Schep de biryani op 4 borden.

bereidingstip

Vervang de kipfilet door 250 g uitgelekte linzen (blik) voor een biryani zonder vlees.. Bestrooi de biryani met fijngesneden verse koriander en serveer met partjes limoen.. Het aroma van specerijenmixen als garam masala kan per merk enorm verschillen: proef en voeg naar eigen smaak wat extra toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 437 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st