online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bistecca alla diavola

Bistecca alla diavola

ingrediënten

750 gram venkelknollen

150 milliliter olijfolie

1 bol knoflook

2 rode pepers

1 eetlepel rozemarijn

4 biefstukken


benodigdheden

bakplaat

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Verdeel de venkelparten over de bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Rooster de venkel in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin en beetgaar.
  • 3 Halveer de bol knoflook horizontaal. Schenk de rest van de olijfolie in een koekenpan en leg hierin de knoflookhelften met de gesneden kant naar beneden. Leg de rode pepers erbij en verwarm 20 minuten op de laagste stand.
  • 4 Druk de knoflookpulp uit de bollen en leg deze terug in de olie. Bestrijk de biefstukken met een beetje van deze peper-knoflookolie en bestrooi met zout en rozemarijn.
  • 5 Rooster de biefstuk in een hete grillpan circa 2 minuten per kant.
  • 6 Serveer het vlees met de rest van de peper-knoflookolie apart en de geroosterde venkel. Garneer met venkelgroen.

bereidingstip

Vervang biefstuk door entrecote of rosbief.. Kiesvoor de variant met gorgonzola. Rooster de biefstuk in olijfolie en serveer met een saus van 200 ml kookroom, 100 gram gorgonzola en een mespuntje rozemarijn of tijm.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 31 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier