eenvoudig
20 min.
tussendoortje
home recepten Bladerdeeg sint-zakjes met appel en rozijnen

Bladerdeeg sint-zakjes met appel en rozijnen

ingrediënten


20 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol roomboter bladerdeeg
1 eetlepel kaneel
3 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

60 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 zoete appels

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil 2 zoete appels en snijd in kleine blokjes. Meng met 60 g rozijnen, 3 el rietsuiker en 1 el kaneel in een kom.
  • 2 Rol 1 rol roomboter bladerdeeg (230 g, koelvers) op een snijplank uit en snijd in de breedte in 8 gelijke repen, en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Schep de appelvulling bovenin op de repen deeg, vouw het deeg erover en druk de randen met een vork dicht. Knijp met je vingers het deeg boven de vulling naar binnen, zodat het de bovenkant van het zakje vormt.
  • 4 Knoop om elk zakje een stukje braadtouw van ca. 6 cm om het zakje ‘dicht te maken’. Klop 1 ei los en bestrijk de sintzakjes met ei. Bestrooi met 2 el rietsuiker en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 253 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st