voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Bladerdeeghapjes met tomaat en chorizocrumble

Bladerdeeghapjes met tomaat en chorizocrumble

ingrediënten

2 plakjes bladerdeeg

1 eidooier

8 cherry-/kerstomaatjes

8 takjes tijm

75 gram chorizo


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Kerf met de botte kant van een mes randen aan de zijkanten van het bladerdeeg en bestrijk deze met losgeklopt eigeel. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg.
  • 3 Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel de tomaatjes over het bladerdeeg. Leg een takje tijm erop. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
  • 4 Snijd de chorizo in blokjes en bak deze krokant in een droge koekenpan. Verkruimel de chorizo in een keukenmachine tot een crumble. Neem de bladerdeegvierkantjes met tomaat uit de oven en bestrooi met de crumble.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram