online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Bladerdeeghapjes met zalmtartaar

Bladerdeeghapjes met zalmtartaar

ingrediënten

2 plakjes bladerdeeg

1 eidooier

200 gram gerookte zalm

1 handje dille

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel kappertjes

zure room


benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Duw de vierkantjes in de muffinvorm en bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
  • 3 Snijd vierkantjes van bakpapier, leg deze in de muffinbakjes en vul met gedroogde bonen of rijst om blind te bakken. Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vorm.
  • 4 Hak de gerookte zalm fijn en voeg dille, citroensap en kappertjes toe. Verdeel de zalmtartaar over de bladerdeegbakjes en schep een beetje zure room erop.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram