8 personen
moeilijk
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Bladerdeegschelpjes met citrusvulling

Bladerdeegschelpjes met citrusvulling

ingrediënten

1 eetlepel bloem

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 ei

75 gram boter

50 gram suiker

4 mandarijnen

50 milliliter citroensap

3 eieren

1 eidooier

1 blaadje gelatine

1 rode grapefruit

2 mandarijnen


benodigdheden

8 muffinbakvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de muffinvormpjes met wat bloem. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en snijd de randen netjes bij.
  • 2 Leg er een stukje bakpapier met wat blindbakvulling in en bestrijk de randjes met ei. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verwijder de blindbakvulling en laat de bakjes afkoelen. Neem ze uit de vormpjes.
  • 3 Boen 2 mandarijnen goed schoon, rasp de schil en pers ze uit. Verwarm de boter op een lage stand met de suiker, sap en rasp van de mandarijnen en het citroensap tot de suiker is opgelost.
  • 4 Giet een gedeelte hiervan bij de eieren en klop goed door. Giet dit weer terug in de pan en blijf roeren tot de custard gaat binden (als je op de spatel een streep kunt trekken die niet doorloopt, is de custard dik genoeg).
  • 5 Roer de gelatine er goed doorheen en laat de custard al roerend een beetje afkoelen. Verdeel de custard over de bladerdeegbakjes.
  • 6 Snijd de schil van de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe hetzelfde met de mandarijnen. Verdeel de partjes fruit over de custard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 7 gram