online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels

ingrediënten

1 eetlepel bloem

400 gram diepvriesbladerdeeg

1 ei

1 eetlepel melk

50 gram walnoten

100 gram belegen kaas

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bestrooi het werkblad met wat bloem. Leg alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap.
  • 2 Klop het ei met de melk goed los en bestrijk het deeg ermee.
  • 3 Meng de walnoten met de kaas, paprikapoeder en kruiden en bestrooi het deeg met de helft ervan.
  • 4 Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en nog eens dubbel. Rol dit weer uit tot een grote lap en bestrijk weer met ei. Bestrooi met de helft van het overgebleven kaasmengsel en vouw het deeg weer dubbel. Bestrijk met de rest van het ei en de kaas en snijd het deeg in repen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegrepen op de bakplaat en bak ze in circa 10 minuten goudbruin.
  • 6 Laat afkoelen en serveer de stengels bij de soep of als tussendoortje.

bereidingstip

Varieer in vorm en bak in plaats van stengels eens vierkantjes of rechthoeken.


voedingswaarde

energie 390 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram