voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
Recepten Bladerdeegtaart met asperges en ham

Bladerdeegtaart met asperges en ham

ingrediënten

1 eetlepel bloem

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 kilogram witte en groene asperge

200 milliliter kookroom

200 milliliter crème fraîche

3 eieren

2 eetlepels basilicum

250 gram beenhammen

4 eetlepels diepvriespeterselie

4 eetlepels verse peterselie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • 3 Bestrooi de ingevette ovenschaal met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
  • 4 Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • 5 Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los.
  • 6 Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in.
  • 7 Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over en bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

wijnadvies

Een feestje voor liefhebbers van Elzas wit. Je kunt kiezen uit: pinot blanc, pinot gris of muscat. Aarzel echter ook niet om een Soave open te trekken. En staat er nog sauvignon blanc in de ijskast? Doen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 16 gram