online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

400 milliliter melk

25 gram custardpoeder

25 gram suiker

1 ei

4 eetlepels abrikozenjam

20 gram amandelschaafsel


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Bekleed de taartvormpjes met het deeg en zet ze in de koelkast.
  • 2 Verwarm de melk tot het kookpunt. Meng het custardpoeder en de suiker door elkaar en roer door de melk. Laat de custardvla al roerend een paar minuten koken. Giet over in een kom en roer tot de custard wat is afgekoeld. Klop het ei erdoor.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Schep de pudding op het deeg en schep een lepel jam in het midden. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 5 Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 8 gram