voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Bladerdeegtaartje met spek en appel

Bladerdeegtaartje met spek en appel

ingrediënten

9 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 rol bladerdeeg

1 ei

2 appels

2 takjes tijm

100 gram ontbijtspek

1 eetlepel honing

1 eetlepel stroop


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vorm van de plakjes deeg een vierkant op de bakplaat of rol het verse bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat. Druk de randen goed aan en bestrijk het deeg met een deel van het ei.
  • 3 Verdeel de plakken appel over het deeg en bestrooi met de tijmblaadjes en een beetje peper.
  • 4 Verdeel het spek erover en bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en bedruppel de taart met de honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 11 gram