voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Bladerdeegtaartje met zalm

Bladerdeegtaartje met zalm

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 blikje rode zalm

100 gram groene asperges

1 rode ui

1 ei

bos verse basilicum


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegplakjes ruim uit elkaar op de bakplaat.
  • 2 Verwijder graten en vel van de zalm. Blancheer de asperges 1 minuut in kokend water met zout. Spoel ze af en droog ze.
  • 3 Bekleed de bladerdeegplakjes met de uiringen maar laat de randen vrij. Verdeel de asperges en de zalm in stukjes ook over het bladerdeeg. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Bestrijk de randen van het deeg met ei en verdeel de rest van het ei over de vulling.
  • 5 Bak de taartjes onderin de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 6 Laat iets afkoelen en serveer met mooie blaadjes basilicum.

bereidingstip

Deze taartjes kunnen ook worden gemaakt met tonijn, sardine of makreel. In plaats van groene asperges kun je ook witte asperges of courgette gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 16 gram