online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

250 gram champignons

2 rode uien

100 gram zachte geitenkaas

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eieren

2 theelepels verse tijm


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  • 3 Schep de plakjes in een kom.
  • 4 Bak vervolgens in 2 eetlepels olijfolie de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig. Schep de uiringen uit de pan bij de champignonplakjes.
  • 5 Voeg aan deze vulling voor de taartjes de tijmblaadjes toe en meng door elkaar. Leg de nét ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar, maar wel met 2 cm tussenruimte, op het bakpapier.
  • 6 Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Schep in het midden van de plakjes wat vulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1,5 cm van de randen vrij blijft. Tijdens het bakken zullen deze randen iets omhoog komen.
  • 7 Strooi geitenkaas op de vulling. Bak de taartjes in ca. 15 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur. Dien de taartjes warm op.

bereidingstip

Het beste bakresultaat wordt bereikt met nét ontdooid deeg dat koud is maar tijdens de behandeling niet breekt.. Voeg voor een niet-vegetarische variatie 50 gram in reepjes gesneden rauwe of gekookte ham toe.


voedingswaarde

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 7 gram