voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Blanke sauzen

Blanke sauzen

ingredi├źnten

20 gram boter

20 gram bloem

125 milliliter kalfsfond

125 milliliter kippenfond

125 milliliter kippenbouillon

125 milliliter melk

125 milliliter room


  • 1 Verwarm de boter op een lage stand zonder dat deze bruin kleurt.
  • 2 Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat.
  • 3 Giet de hete fond en melk erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram