voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Blanke sauzen

Blanke sauzen

ingredi├źnten

20 gram boter

20 gram bloem

125 milliliter kalfsfond

125 milliliter kippenfond

125 milliliter kippenbouillon

125 milliliter melk

125 milliliter room


  • 1 Verwarm de boter op een lage stand zonder dat deze bruin kleurt.
  • 2 Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat.
  • 3 Giet de hete fond en melk erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram