online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Blauwekaasmousse op kruidensalade

Blauwekaasmousse op kruidensalade

ingrediënten

250 gram roquefort

250 gram danish blue

250 milliliter slagroom

1 krop radicchio

1 krop eikenbladsla

1 takje kervel

1 takje platte peterselie

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel wittewijnazijn

1 theelepel honing

2 sneeën notenbroden

2 sneeën rozijnenbroden

2 verse vijgen

100 gram blauwe bessen


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

4 kookringen

bakplaat met bakpapier

  • 1 Wrijf de helft van de kaas door een zeef en verkruimel de andere helft. Meng de kaas met de slagroom en voeg een beetje peper toe.
  • 2 Zet de stekers op de bakplaat en vul ze met de kaasmousse. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.
  • 3 Scheur de slablaadjes iets kleiner. Voeg de kervel of peterselie toe.
  • 4 Meng de olie, azijn en honing en schep deze dressing door de salade.
  • 5 Snijd de sneetjes brood in repen. Verdeel de salade over borden. Zet de kaasmousse erop, steek deze met een mesje los van de rand van de ring en verwijder de steker of houd de soufflébakjes enkele tellen in heet water en keer ze om.
  • 6 Garneer met de broodrepen en leg partjes vijg of blauwe bessen op de mousse.

bereidingstip

Kies als garnering voor gesuikerde cranberry's. Kook verse cranberry's kort zodat ze niet stuk gaan. Giet ze af, laat afkoelen en bestrooi met fijne tafelsuiker.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 17 gram