voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Bleekselderijstamppot met zoete speklapjes

Bleekselderijstamppot met zoete speklapjes

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

1 stronk bleekselderij

500 gram speklapjes

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

3 eetlepels schenkstroop

100 milliliter melk

1 eetlepel mosterd

1 appel


  • 1 Kook de aardappels met de bleekselderij in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Bestrooi de speklappen met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de speklapjes goudbruin. Voeg de stroop en 150 ml water toe en laat de saus op een lage stand inkoken.
  • 3 Giet de aardappels en bleekselderij af. Stamp ze met de melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de appelblokjes erdoor.
  • 4 Serveer de speklapjes met stroopsaus op de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 27 gram