online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Bleekselderijtaart met venkel en olijven

Bleekselderijtaart met venkel en olijven

ingrediënten

pak witbroodmix

1 eetlepel boter

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 struik bleekselderij

1 venkelknol

100 gram groene olijven

4 eieren

2 eetlepels melk

1 theelepel kerriepoeder

bloem

50 gram belegen kaas


benodigdheden

springvorm

quichevorm

  • 1 Kneed de broodmix met 150 ml lauwwarm water, de boter en Italiaanse kruiden tot een deeg. Laat onder een vochtige doek circa 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 2 Kook de bleekselderij en venkel, zonder het blad, 6-8 minuten Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de olijven door de groenten.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, kerrie, zout en peper. Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap, iets groter dan de vorm.
  • 4 Bekleed de vorm met het deeg en maak een opstaande rand. Schep het groentemengsel erop, bestrooi met de kaas en giet het eimengsel erin.
  • 5 Bak de taart 35-40 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de bleekselderijtaart voor het serveren met wat fijngehakt selderijblad en venkelgroen.


voedingswaarde

energie 352 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 18 gram