online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
Recepten Blini met zalm en waterkers

Blini met zalm en waterkers

ingrediënten

1 eetlepel citroenrasp

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels wodka

1 eetlepel verse dille

1 theelepel suiker

200 gram zalmfilets

100 gram bloem

100 gram boekweitmeel

100 gram bloem

1 zakje gist

400 milliliter melk

2 eieren

15 gram boter

3 eetlepels olie

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

10 gram waterkers

10 gram rucola

50 milliliter crème fraîche


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng de bloem en het boekweitmeel in een kom. Los de gist op in een paar eetlepels van de melk en giet in het midden van het bloemmengsel.
  • 2 Verwarm de rest van de melk tot lauwwarm en klop de melk door de eidooiers. Schenk dit bij het bloemmengsel en klop met een elektrische mixer goed door.
  • 3 Voeg de gesmolten boter en wat zout toe en klop tot het beslag soepel en glad is. Laat het beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 1 uur rijzen tot de massa is verdubbeld.
  • 4 Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
  • 5 Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak 8-12 kleine pannenkoekjes van het beslag.
  • 6 Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes. Verdeel kleine plukjes waterkers over de blini’s en leg de zalm erop. Klop de crème fraîche lobbig en presenteer hem bij de blini's.

bereidingstip

Je kunt de blini’s ruim van tevoren bakken. Verwarm ze dan vlak voor het serveren een paar minuten in de oven.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 24 gram