online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkool- en aardappelovenschotel

Bloemkool- en aardappelovenschotel

ingrediënten

600 gram vastkokende aardappels

600 gram bloemkolen

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 grote ui

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel gembersnippers

200 milliliter room

3 eieren

175 belegen kaas


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
  • 2 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut.
  • 5 Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe.
  • 6 Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen.
  • 7 Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een gehaktballetje of sojavlees.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 23 gram