online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkool- en aardappelovenschotel

Bloemkool- en aardappelovenschotel

ingrediënten

600 gram vastkokende aardappels

600 gram bloemkolen

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 grote ui

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel gembersnippers

200 milliliter room

3 eieren

175 belegen kaas


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
  • 2 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut.
  • 5 Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe.
  • 6 Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen.
  • 7 Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een gehaktballetje of sojavlees.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 23 gram