voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkool-paprikasalade met feta

Bloemkool-paprikasalade met feta

ingrediënten

2 rode paprika's

75 milliliter olijfolie

1 bloemkool

2 uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

400 gram kikkererwten

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels witte wijnazijn

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse peterselie

200 gram feta


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de paprika’s met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • 2 Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui.
  • 4 Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom.
  • 5 Verhit in dezelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten.
  • 6 Snijd de paprika’s in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uienmengsel.
  • 7 Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade.
  • 8 Lekker met grof bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 16 gram