online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkool-paprikasalade met feta

Bloemkool-paprikasalade met feta

ingrediënten

2 rode paprika's

75 milliliter olijfolie

1 bloemkool

2 uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

400 gram kikkererwten

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels witte wijnazijn

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse peterselie

200 gram feta


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de paprika’s met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • 2 Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui.
  • 4 Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom.
  • 5 Verhit in dezelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten.
  • 6 Snijd de paprika’s in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uienmengsel.
  • 7 Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade.
  • 8 Lekker met grof bruinbrood.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 16 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier