online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Bloemkoolbeignets met chilidip

Bloemkoolbeignets met chilidip

ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

1 eetlepel currypasta

2 eetlepels platte peterselie

frituurolie

1 bloemkool

125 milliliter tomatenketchup

3 eetlepels chilisaus

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel honing

1 theelepel gembersiroop


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng het bakmeel met 1 theelepel zout. Voeg de eieren, 200 ml water, de currypasta en de peterselie toe en klop tot een glad beslag.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Meng de ingrediënten voor de dip. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur steeds 4-5 roosjes tegelijk tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer de bloemkoolbeignets met de chilidip.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een yoghurt-knoflooksaus: meng 200 ml Griekse yoghurt met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 eetlepel gehakte bieslook of bosui. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 13 gram