online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Bloemkoolbeignets met chilidip

Bloemkoolbeignets met chilidip

ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

1 eetlepel currypasta

2 eetlepels platte peterselie

frituurolie

1 bloemkool

125 milliliter tomatenketchup

3 eetlepels chilisaus

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel honing

1 theelepel gembersiroop


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng het bakmeel met 1 theelepel zout. Voeg de eieren, 200 ml water, de currypasta en de peterselie toe en klop tot een glad beslag.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Meng de ingrediënten voor de dip. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur steeds 4-5 roosjes tegelijk tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer de bloemkoolbeignets met de chilidip.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een yoghurt-knoflooksaus: meng 200 ml Griekse yoghurt met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 eetlepel gehakte bieslook of bosui. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 13 gram