voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch, bijgerecht
Recepten Bloemkoolbroodjes

Bloemkoolbroodjes

ingrediënten

350 gram bloemkolen

275 gram zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel tijm

2 eieren

2 eetlepels melk

olijfolie

tijm


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Meng de bloemkool met het bakmeel, de gehakte tijm en 1 theelepel zout. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de eieren en de melk. Meng alles snel door elkaar tot een grof deeg, maar bewerk het niet te lang.
  • 3 Vorm met vochtige handen 6 bollen van het deeg van en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bak de broodjes in het midden van de oven in circa 25 minuten bruin en gaar.
  • 4 Garneer de bloemkoolbroodjes met een takje tijm en serveer warm.

bereidingstip

Serveer de bloemkoolbroodjes met blauwe kaas.. Voeg 1 eetlepel pesto toe aan het deeg in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 8 gram