online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolcouscous met mais en olijven

Bloemkoolcouscous met mais en olijven

ingredi├źnten

1 bloemkool

150 gram diepvriesdoperwten

200 gram mais

1 kleine rode ui

3 trostomaten

200 gram feta

50 gram zwarte olijven

2 eetlepels munt

1 eetlepel koriander

2 eetlepels platte peterselie

3 eetlepels olijfolie

2 citroenen


  • 1 Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot het bloemkoolkruim op couscous lijkt.
  • 2 Kook de doperwten circa 3 minuten en voeg de mais toe. Rooster de bloemkool in een droge, hete wok of koekenpan al omscheppend 2-3 minuten.
  • 3 Giet de doperwten en mais af en meng ze met de ui, tomaten, feta, olijven en de helft van de kruiden door de bloemkool. Verwarm kort.
  • 4 Roer de olijfolie erdoor en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer de bloemkoolcouscous met partjes citroen.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 15 gram