voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolcouscous met mais en olijven

Bloemkoolcouscous met mais en olijven

ingredi├źnten

1 bloemkool

150 gram diepvriesdoperwten

200 gram mais

1 kleine rode ui

3 trostomaten

200 gram feta

50 gram zwarte olijven

2 eetlepels munt

1 eetlepel koriander

2 eetlepels platte peterselie

3 eetlepels olijfolie

2 citroenen


  • 1 Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot het bloemkoolkruim op couscous lijkt.
  • 2 Kook de doperwten circa 3 minuten en voeg de mais toe. Rooster de bloemkool in een droge, hete wok of koekenpan al omscheppend 2-3 minuten.
  • 3 Giet de doperwten en mais af en meng ze met de ui, tomaten, feta, olijven en de helft van de kruiden door de bloemkool. Verwarm kort.
  • 4 Roer de olijfolie erdoor en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer de bloemkoolcouscous met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 15 gram