voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolcurry met yoghurt

Bloemkoolcurry met yoghurt

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 middelgrote ui

1 groene paprika

1 middelgrote winterwortel

1 kleine bloemkool

2 eetlepels Indiase currypasta

400 milliliter tomatenblokjes

100 milliliter Griekse yoghurt


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de paprika, wortel en bloemkool toe en roerbak enkele minuten.
  • 3 Roer de currypasta erdoor en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat de groenten in circa 10 minuten gaar sudderen.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de yoghurt erdoor (houd wat apart om te garneren). Warm de yoghurt eventueel nog een paar minuten mee, maar laat niet meer koken.
  • 5 Serveer met wat yoghurt erop. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram