online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

ingrediënten

800 gram bloemkolen

200 milliliter crème fraîche

1 ei

200 gram blauwe kazen

50 gram amandelschaafsel


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • 2 Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor.
  • 3 Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover.
  • 4 Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 5 Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 18 gram