voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

ingrediënten

800 gram bloemkolen

200 milliliter crème fraîche

1 ei

200 gram blauwe kazen

50 gram amandelschaafsel


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • 2 Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor.
  • 3 Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover.
  • 4 Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 5 Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 18 gram