online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

ingrediënten

1 grote bloemkool

30 gram Parmezaanse kaas

1 ei

100 gram gezeefde tomaten

teentje knoflook

1 theelepel gedroogde oregano

6 plakken rauwe hammen

6 cherry-/kerstomaatjes

1 bol mozzarella

40 gram rucola

olijfolie


benodigdheden

keukenmachine

schone theedoek

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels.
  • 2 Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om.
  • 3 Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
  • 4 Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  • 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
  • 6 Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten. Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 41 gram