online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

ingredi├źnten

4 vastkokende aardappels

1 kleine bloemkool

500 milliliter halfvolle melk

1 eetlepel currypasta

1 eetlepel kerriepoeder

2 eetlepels zonnebloemolie

10 gram boter

250 gram champignons


  • 1 Kook de aardappelblokjes met de bloemkoolroosjes in de melk en de curry pasta op een matige hittebron gaar.
  • 2 Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met een beetje zout.
  • 3 Schep de groenten en aardappels uit de melk zodra ze gaar zijn en verdeel ze over de borden. Schep de champignons er bovenop.

bereidingstip

Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht raita: yoghurt gemengd met geraspte komkommer, fijngehakte muntblaadjes of gedroogde munt en een snufje zout.

wijnadvies

Je kan kiezen tussen een fris pilsje of witbier en een lekkere, strakke maar volle witte wijn, bij voorkeur uit de Nieuwe Wereld.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram