voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

ingredi├źnten

1 bloemkool

4 eieren

40 gram boter

40 gram vloeibaar bakproduct

1 ui

1 eetlepel kerriepoeder

40 gram bloem

400 milliliter melk

200 gram hamreepjes

2 eetlepels peterselie


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
  • 2 Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  • 3 Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
  • 4 Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 24 gram