online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Bloemkoolschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas

ingrediënten

750 gram vastkokende aardappels

1 bloemkool

40 gram boter

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 ui

2 eetlepels bloem

250 milliliter melk

nootmuskaatpoeder

250 gram gekookte hamreepjes

200 gram brie


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af.
  • 3 Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml.
  • 4 Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 5 Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen.
  • 6 Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 32 gram