voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Bloemkoolsoep met citroen

Bloemkoolsoep met citroen

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

500 gram bloemkolen

800 milliliter groentebouillon

200 milliliter crème fraîche

2 eetlepels citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 handje pistachenoten

1 handje cashewnoot


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 2 Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram