4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Bloemkoolsoep met citroen

Bloemkoolsoep met citroen

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

500 gram bloemkolen

800 milliliter groentebouillon

200 milliliter crème fraîche

2 eetlepels citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 handje pistachenoten

1 handje cashewnoot


bereiden
  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 2 Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram