online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
tussengerecht
Recepten Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

ingrediënten

6 teentjes knoflook

1 theelepel olijfolie

500 gram bloemkoolroosjes

1 prei

1 liter groentebouillon

1 liter kippenbouillon

mespunt nootmuskaat

100 gram oude kaas

1 handje verse peterselie

1 stokbrood


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven.
  • 3 Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool.
  • 5 Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep.
  • 6 Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie.
  • 7 Serveer met het stokbrood.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 16 gram