online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Bloemkooltabouleh met krab en garnalen

Bloemkooltabouleh met krab en garnalen

ingrediënten

1 kleine bloemkool

2 teentjes knoflook

3 cm verse gember

1 citroen

1 lente-/bosui

75 milliliter olijfolie

100 gram Hollandse garnalen

1 blikje krab

125 milliliter crème fraîche

theelepel hete pepersaus

1 eetlepel tomatenketchup

1 rode paprika


  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes en rasp de bloemkoolroosjes grof.
  • 2 Klop de knoflook, gember, citroenrasp, -sap, bosui, olie, zout en peper tot een dressing.
  • 3 Meng de bloemkool met de dressing, garnalen en het krabvlees.
  • 4 Verdeel deze tabouleh over 4 glazen of schaaltjes.
  • 5 Meng de crème fraîche met de pepersaus en ketchup.
  • 6 Verdeel deze saus over de tabouleh en garneer met reepjes paprika.

bereidingstip

Vervang de krab uit blik door stukjes surimi.. Neem rivierkreeftjes in plaats van Hollandse garnalen.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 17 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier