online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Bloemkooltimbaaltjes met groene saus

Bloemkooltimbaaltjes met groene saus

ingrediënten

12 blaadjes gelatine

800 milliliter groentebouillon

600 gram bloemkolen

200 gram boter

400 milliliter slagroom

2 eetlepels citroensap

300 gram spinazie

1 bosje peterselie

3 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes


benodigdheden

8 timbaaltjes

8 souffléschaaltjes

  • 1 Week de gelatine in ruim koud water.
  • 2 Begin met de saus en blancheer de spinazie en peterselieblaadjes 30 seconden in kokend water met zout.
  • 3 Giet af, spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog.
  • 4 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  • 5 Bak de spinazie en peterselie 1 minuut mee.
  • 6 Voeg 300 ml van de bouillon toe en pureer tot een saus.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  • 8 Breng voor de timbaaltjes de rest van de bouillon aan de kook en gaar hierin de bloemkoolroosjes 3-4 minuten.
  • 9 Pureer de bloemkool samen met de bouillon.
  • 10 Knijp de gelatine uit en meng door de iets afgekoelde bloemkoolpuree.
  • 11 Klop de boter door de bloemkoolpuree met een staafmixer (of in een keukenmachine) en schep de slagroom, het citroensap, zout en peper erdoor.
  • 12 Spoel de vormpjes om met water en vul ze met de puree.
  • 13 Laat circa 2 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 14 Dompel de vormpjes kort in heet water, keer de timbaaltjes op borden en giet de groene saus eromheen.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram