online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Bloemkooltimbaaltjes met groene saus

Bloemkooltimbaaltjes met groene saus

ingrediënten

12 blaadjes gelatine

800 milliliter groentebouillon

600 gram bloemkolen

200 gram boter

400 milliliter slagroom

2 eetlepels citroensap

300 gram spinazie

1 bosje peterselie

3 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes


benodigdheden

8 timbaaltjes

8 souffléschaaltjes

  • 1 Week de gelatine in ruim koud water.
  • 2 Begin met de saus en blancheer de spinazie en peterselieblaadjes 30 seconden in kokend water met zout.
  • 3 Giet af, spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog.
  • 4 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  • 5 Bak de spinazie en peterselie 1 minuut mee.
  • 6 Voeg 300 ml van de bouillon toe en pureer tot een saus.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  • 8 Breng voor de timbaaltjes de rest van de bouillon aan de kook en gaar hierin de bloemkoolroosjes 3-4 minuten.
  • 9 Pureer de bloemkool samen met de bouillon.
  • 10 Knijp de gelatine uit en meng door de iets afgekoelde bloemkoolpuree.
  • 11 Klop de boter door de bloemkoolpuree met een staafmixer (of in een keukenmachine) en schep de slagroom, het citroensap, zout en peper erdoor.
  • 12 Spoel de vormpjes om met water en vul ze met de puree.
  • 13 Laat circa 2 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 14 Dompel de vormpjes kort in heet water, keer de timbaaltjes op borden en giet de groene saus eromheen.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram