voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Boerencake
 met citroenglazuur

Boerencake
 met citroenglazuur

ingrediënten

200 gram boter

200 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

4 eieren

1 citroen

200 gram zelfrijzend bakmeel

60 milliliter karnemelk

240 gram poedersuiker

3 eetlepels citroensap


benodigdheden

cakevorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de basterd- en vanillesuiker luchtig.
  • 2 Klop de eieren in een andere kom luchtig met de citroenrasp en een snufje zout. Klop dit eimengsel 1 minuut door het botermengsel.
  • 3 Voeg het bakmeel in delen toe en giet daarna de karnemelk erbij. Klop alles nog minimaal 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • 4 Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar. Steek eventueel na 50 minuten een prikker erin; als de satéprikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
  • 5 Roer intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap los tot een dik, lopend glazuur.
  • 6 Giet het glazuur over de cake en strijk uit met de achterkant van een groot (palet)mes. Laat het glazuur uitharden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 6 gram