online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Boerencake
 met citroenglazuur

Boerencake
 met citroenglazuur

ingrediënten

200 gram boter

200 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

4 eieren

1 citroen

200 gram zelfrijzend bakmeel

60 milliliter karnemelk

240 gram poedersuiker

3 eetlepels citroensap


benodigdheden

cakevorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de basterd- en vanillesuiker luchtig.
  • 2 Klop de eieren in een andere kom luchtig met de citroenrasp en een snufje zout. Klop dit eimengsel 1 minuut door het botermengsel.
  • 3 Voeg het bakmeel in delen toe en giet daarna de karnemelk erbij. Klop alles nog minimaal 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • 4 Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar. Steek eventueel na 50 minuten een prikker erin; als de satéprikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
  • 5 Roer intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap los tot een dik, lopend glazuur.
  • 6 Giet het glazuur over de cake en strijk uit met de achterkant van een groot (palet)mes. Laat het glazuur uitharden.


voedingswaarde

energie 530 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 6 gram