voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

150 gram kastanjechampignons

1 teentje knoflook

1 eetlepel gedroogde tijm

1 eetlepel gedroogde oregano

100 gram ricotta

200 gram boerenachterham

8 blaadjes radicchio


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons op hoge stand in 1 minuut bruin.
  • 2 Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1/2 minuut. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
  • 3 Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg 8 plakken ham op een snijplank en vouw ze in de lengte dubbel. Bestrijk met de ricotta en rol de ham stevig op.
  • 5 Leg de rolletjes op een mooi blaadje radicchio.

bereidingstip

In plaats van radicchio kun je witlof of rucola gebruiken.. Neem in plaats van achterham eens rauwe ham (lekker pittig) of mortadella (nog Italiaanser).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 12 gram