4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkaassoep met bloemkool en bosui

Boerenkaassoep met bloemkool en bosui

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 bos bosuitje

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snijd de bosui in ringetjes. Rasp de kaas. Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  • 2 Verhit de boter in een soeppan. Bewaar 4 el groene bosuiringetjes. Fruit de rest van de bosui 1 min. Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook.
  • 3 Kook de soep op een middelhoge stand 10 min. tot de bloemkool gaar is.
  • 4 Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 min. Laat de kaas in de soep smelten. Voeg de mosterd toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg de groene bosuiringetjes toe. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 369 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st