voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

ingredi├źnten

1 bosje lente-/bosui

25 gram boter

vloeibaar bakproduct

2 eetlepels mosterd

800 milliliter kippenbouillon

200 milliliter kookroom

100 gram jongbelegen boerenkaas


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Bak de lente-ui, zonder loof, in de boter zonder te kleuren.
  • 2 Voeg de mosterd toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Pureer met een staafmixer. Voeg de room en kaas toe en laat de kaas al roerend smelten in de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de soep voor het serveren met het gehakte loof van de lente-ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram