online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

ingredi├źnten

1 bosje lente-/bosui

25 gram boter

vloeibaar bakproduct

2 eetlepels mosterd

800 milliliter kippenbouillon

200 milliliter kookroom

100 gram jongbelegen boerenkaas


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Bak de lente-ui, zonder loof, in de boter zonder te kleuren.
  • 2 Voeg de mosterd toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Pureer met een staafmixer. Voeg de room en kaas toe en laat de kaas al roerend smelten in de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de soep voor het serveren met het gehakte loof van de lente-ui.


voedingswaarde

energie 265 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram