voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

ingrediënten

600 gram boerenkool

1 kilogram kruimige aardappel

1 rookworst

75 gram boter

2 eetlepels azijn


  • 1 Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken.
  • 2 Leg de aardappelen op de kool, breng aan de kook en kook zachtjes gaar in 20 minuten. Leg de rookworst tijdens het garen 15 minuten op de aardappelen.
  • 3 Haal de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op.
  • 4 Stamp de kool en aardappelen fijn. Voeg boter, azijn en nog wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Snijd de worst in stukjes en leg deze op de stamppot.
  • 6 Lekker met piccalilly, zilveruitjes en augurk.

wijnadvies

Daar past hartverwarmend rood bij. Corbières, Mas d’en Bosq en Côtes du Rhône Villages bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 20 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier