online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

ingrediënten

600 gram boerenkool

1 kilogram kruimige aardappel

1 rookworst

75 gram boter

2 eetlepels azijn


  • 1 Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken.
  • 2 Leg de aardappelen op de kool, breng aan de kook en kook zachtjes gaar in 20 minuten. Leg de rookworst tijdens het garen 15 minuten op de aardappelen.
  • 3 Haal de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op.
  • 4 Stamp de kool en aardappelen fijn. Voeg boter, azijn en nog wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Snijd de worst in stukjes en leg deze op de stamppot.
  • 6 Lekker met piccalilly, zilveruitjes en augurk.

wijnadvies

Daar past hartverwarmend rood bij. Corbières, Mas d’en Bosq en Côtes du Rhône Villages bijvoorbeeld.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 20 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier