online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkool met worst, spekjes en boerenkaas

Boerenkool met worst, spekjes en boerenkaas

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappels

500 gram boerenkool

1 rookworst

200 gram gerookte spekblokjes

200 milliliter melk

1 mespunt nootmuskaat

1 theelepel mosterd

100 gram oude boerenkaas

100 gram oude kaas


  • 1 Doe de aardappels in een ruime pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Verdeel de boerenkool erover en voeg een beetje zout en de rookworst toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Neem de worst uit de pan. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp fijn met de warme melk.
  • 3 Meng de spekjes en het bakvet, nootmuskaat en de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 4 Serveer de boerenkoolstamppot met de kaaskrullen en worst erop. Lekker met zilveruitjes.

bereidingstip

Vervang de mosterd in dit recept door tijm of kerriepoeder.


voedingswaarde

energie 885 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 39 gram